Tips för att hitta billigare matstolar till köket eller matplatsen

Det är inte alla som behöver nya matstolar som har en jättestor budget. Kanske behöver man även köpa en hel del annat till hemmet när man köper matstolarna, eller så har man en mindre budget än vad man kanske hade velat för heminredning i allmänhet. Oavsett vad anledningarna är till att man behöver köpa billiga matstolar att ha runt sitt matbord, är den goda nyheten att det faktiskt finns en del knep som man kan ta till för att komma billigare undan när det gäller detta. Här kommer våra bästa tips:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av matstolar på Furniturebox

5348910291_0eb0a4a610Gör om stolar du redan har
Om du redan har matstolar där hemma, som du helt enkelt tröttnat på, kan ett väldigt bra, billigt och fiffigt knep vara att försöka göra om dem. Många stolar kan nämligen få ett helt nytt utseende och liv om man t.ex. målar om dem, behandlar dem på olika vis, lägger till stolsdynor eller byter ut tygklädsel på dem. Granska därför de matstolar du redan har, för att se om de inte skulle kunna göras om, så att du slipper köpa helt nya.

Är du inte så händig själv kan man i många fall lämna in stolarna på en verkstad eller liknande för att få jobbet gjort av ett proffs. I regel blir dock ändå detta billigare än att köpa helt nya stolar, så det är att rekommendera även om man inte kan göra detta på egen hand.

Överväg begagnade stolar
Dels kan begagnade stolar vara fina som de är, men man kan precis som vi nämnde i tipset ovan även göra om dem på olika vis, om de inte skulle vara i perfekt skick när man köper dem.

Begagnade matstolar säljs ofta bland annat på loppisar, i secondhandbutiker och i antikaffärer och liknande, men man kan även köpa dem via annonser, av privatpersoner som vill sälja sina gamla matstolar.

Besök lågprisvaruhusen
Många lågprisvaruhus säljer nämligen matstolar av olika slag. Skulle man tycka att de matstolar som finns i dessa varuhus är lite tråkiga som de är, kan den händige även göra dem till ett hobbyprojekt, och t.ex. måla om dem, lägga till olika roliga detaljer mm. på egen hand, för att göra dem lite mer unika.

Leta efter matstolar på nätet
Dels är de flesta nätbutiker som säljer möbler online från början billigare än deras motsvarigheter runt om i landet, så det blir nästan automatiskt så att om man köper möbler som matstolar online, så blir det billigare. Men det finns även en hel del lågprisbutiker på nätet för möbler, och vissa av dem säljer även stolar och matsalsmöbler. Så genom att handla av en lågprisnätbutik kommer du givetvis allra billigast undan online!