Så väljer du matstolar till ditt hem

Matstolar, dvs. de stolar som ställs runt ett matbord, är väldigt viktiga i de flesta hem. Man använder ju trots allt dessa stolar väldigt mycket, i regel flera gånger per dag, så det är viktigt att de både är bekväma och hållbara. Förvånansvärt många är dock inte så bra på att välja matstolar. Om så är fallet även för dig, kommer här några tips gällande vad du bör tänka på när du väljer dina matstolar till hemmet:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av matstolar på Furniturebox

5355065092_0bf8cf7a7bTänk på komforten
Som sagt är det ju viktigt att dina matstolar känns sköna att sitta i, då du förmodligen kommer att tillbringa en hel del tid i dem. Man bör därför alltid om det är möjligt provsitta de matstolar man gillar, för att se efter så att de faktiskt är bekväma. T.ex. är pallmodeller, fast de kan vara snygga att se på, i regel inte så lämpliga som matstolar, eftersom de saknar ryggstöd. Försök därför alltid tänka på vad som verkligen är bekvämt, inte bara för dig, utan för hela familjen, och även eventuella gäster, istället för bara utseendet på stolarna.

Titta på designen
Givetvis är inte heller designen oviktig, det enda vi menade med tipset ovan är att man inte BARA bör titta på utseendet på stolarna. Dock bör man ha i åtanke var stolarna ska ställas när man väljer matstolar, då det är viktigt att stolarna passar ihop med inte bara bordet som de ska ställas kring, utan även med resten av rummet.

Försök alltid hitta en gemensam nämnare för både dina nya matstolar och resten av rummet. Det kan t.ex. vara ett material, en viss typ av yta, en färg, en form eller något annat. Oavsett hur du väljer att den ”röda tråden” i sammanhanget ska se ut, gör detta att din inredning i köket eller på matplatsen ser mer genomtänkt ut, vilket alltid är positivt

Titta på konstruktionen
En matstol som är väldigt ranglig är nämligen inte bara mindre bekväm att sitta i, eftersom man hela tiden behöver fundera på om man kanske kan ramla av stolen eller inte, utan i regel även mindre hållbar, eftersom en felaktig belastning, vilket lätt uppstår om konstruktionen inte är vettig, sliter mer på möblerna. Det är därför även smart att titta på hur stolarna är konstruerade och byggda innan köp.

Se efter om ditt matbord ingår i en serie
Så är nämligen fallet förvånansvärt ofta om man köpt eller tänker köpa sitt matbord på ett möbelvaruhus. Genom att välja både bord och stolar från samma serie skapas den ”röda tråden” som vi nämnde tidigare nästan med automatik, så är man inte så erfaren när det gäller inredning, eller om man vill göra det lättare för sig, är att välja allt från en och samma serie i regel ett bra val.